Vad är min nästa utmaning?

Så här en månad efter Ironman har frågorna om loppet, ryggdunkningarna och gratulationerna börjat klinga av. Vilket ju är fullt naturligt! 😊

Däremot får jag nu i stället frågan:

Vad skall du hitta på nu? Eller: Vad skall du nu hitta på för tokigheter?

Jag har svarat lite ”under lugg” (Ja, jag vet, jag har ju inte längre nån lugg, men du förstår hur jag menar😉) : Jag vet inte riktigt, jag ska nog köra klassikern. Vilket jag också tänker göra.

Klassikern består av: Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet.

Får då inte allt för sällan reaktionen: ”men är det en utmaning för dig”, ”Du har ju redan gjort de delar som ingår där”?

Nja, njo, så är det ju. Jag har ju åkt Vasaloppet några gånger, jag har ju sprungit 4,2 km vilket ju är längre än Lidingöloppet, jag har simmat 3,8 km vilket är längre än Vansbrosimmet, jag har cyklat 18 mil vilket iofs är 12 mil kortare än Vätternrundan. Så visst, jag tror nog att jag fixar det. I jämförelse med Ironman krävs kanske inte lika stort fokus på träning och förberedelser. Men, det kommer inte gå av sig själv, så visst är det en utmaning.

Men min riktiga utmaning som jag har framför mig är något helt annat. Den handlar om något helt annat än träning. Den handlar om att förverkliga en helt annan dröm. Drömmen om att kunna inspirera, kanske till och med kunna hjälpa någon. Genom att få ner tankar, erfarenheter och lärdomar i text. Helt enkelt skriva en bok.

Detta är ingalunda en ny tanke som dykt upp här och nu, nej, den har funnits med ett tag. Texten, orden, meningarna och tankarna har till och med börjat ta form.

Här och nu finns ca 100 sidor och 40 000 ord som skall sorteras så att de blir begripliga för någon annan än bara mig.

Arbetet har pågått länge, längre än min satsning på att genomföra Ironman. Men nu skall den bli klar.

Den borde till och med varit klar för länge sen!! När jag idag, för första gången på länge öppnade datorn för att fortsätta arbetet med att få den klar slog det mig varför den inte redan är det.

Jag har frångått min annars så tydliga strategi för att klara en utmaning.

Att basunera ut för alla i min omgivning vad jag har för avsikt att göra och genom det skapa den press som jag behöver ha på mig själv, den press jag behöver ha för att faktiskt också göra det.

Hittills är det bara ett fåtal som känt till denna utmaning, vilket uppenbarligen inte skapat press nog.

Så ”världen”, här är min nästa utmaning: Jag skall skriva en bok som förhoppningsvis skall inspirera, hjälpa, väcka tankar och med det (min högsta önskan) få någon att må bättre i sin vardag.

Jag säger någon, för det är för mig gott nog, men kan den få många att må bättre. Ja då blir såklart min lycka än större!

Jahopp, då var det officiellt!

Då blir ju såklart frågan: ”vad kommer boken handla om”?

DET, kommer jag däremot inte att basunera ut. Förens boken är klar och upptryckt.

Det enda jag kan säga är vad den INTE kommer att handla om, den kommer inte att handla om fysisk träning! 😊

Nu återstår det bara att skriva klart, göra en del research, hitta någon som kan hjälpa mig att ”sortera upp all text” och slutligen någon som för en rimlig kostnad kan trycka den.

Ha den bästa av dagar!

//Niklas

One thought on “Vad är min nästa utmaning?

  1. Jenny

    Gött Niklas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>