Träningsmål

Målet med min träning är just trIMG_5561[1]äningen i sig själv. Att ge mig själv förutsättningar för att leva och må bra länge till, både fysiskt och mentalt.

Jag tillhör dessvärre den skara människor som inte tycker det är kul att stå på ett par skidor i 9 mil, sitta på en cykel och nöta timma efter timma, simma och bara höra min egen andning och vattnet som plaskar runt mina öron eller att avverka ett gäng kilometer i löparspåret. Faktum är att jag tycker det är vansinnigt tråkigt!

Att man efter träningen mår bra och endorfinerna ger goa kickar, absolut. Men själva träningen är astråkig. Det enda som jag kan uppskatta under själva träningen är att jag får tid att tillbringa med mina egna tankar. Jag tänker ofta i nya banor och fördjupar mig i tankar som jag känner att jag behöver få styr på, just under träningen. Men, återigen, jag njuter inte av smärtan, den höga pulsen eller blodsmaken i munnen under träningen, NO WAY!

IMG_5732

Så, för att ändå ge mig själv tillräckligt med motivation att träna, har jag valt att anmäla mig till Ironman 2017. Att jag samtidigt skriker ut det till alla som är i närheten och kan höra är en fullt medveten strategi. Jag hatar nämligen att inte prestera det som förväntas av mig, förväntningar både från andra och från mig själv. När jag talat om vad jag tänkt göra kan jag helt enkelt inte backa ur, en motivator i sig.

Det skulle vara enkelt att säga att mitt mål är att klara och överleva Ironman 2017, men det är inte sant. Det är enbart min motivator för att träna.

Att jag sen kommer vara otroligt nöjd men min prestation efter att ha passerat mållinjen är självklart. Jag kommer vara stolt som en tupp! Jag vet dessutom redan nu vilka bilder som mina ögon kommer att leverera när jag gör det. Den bilden, som ännu så länge bara finns i mitt huvud är också den, i sig själv, en motivator till min träning och till att inte kliva av under loppet när det börjar göra ont.

Jag kommer att klara det, det vet jag!

Kan inte säga att inget kan stoppa mig, jag kan bli sjuk, skada mig eller något annat som gör det omöjligt. Men är jag hel och frisk så kommer jag klara det!

Vad är målet med din träning?